torsdag 11 oktober 2007

Pippi på staket

Usch! Vilket väder, här har det regnat idag, inte snöat. Jag föredrar faktiskt snö framför kallt regn. Men det är skönt att vara inne när det är busväder ute, man känner att man har rätt att hålla sig inne. Idag visar jag mitt fågelhuvud på staketet. Han har stor näbb och boll på huvudet, den här arten finns helt säker inte i Sverige. Han är gjuten i betong och sen patinerad med kopparsulfat för att bli lite "ärgig". Jag gick en sommarkurs ( en vecka ) i skulptur på Skinnskattebrgs folkhögsskola och då blev han till, det är så himla billigt och bra att gå på kurs på folkhögsskolor, prova det!
länk till Skinnskattebergs folkhögsskola
Jag är mycket försiktig med sk. trädgårdskonst det kan lätt blir för mycket krims-krams i trädgåden tycker jag, men nån grej är helt OK.
Och Ni!!! det drar ihop sig till halloween...kolla Smegols hem där finns det dräkter, någon passar säkert dig! :o)
Annmarie

16 kommentarer:

Magdalena Martin sa...

Hejhej! vilken annorlunda skulptur, tycker den var jättehärlig! Fint när det blir så där ärgat oxå, det måste jag testa nångång :)
Va roligt att du och "smeagol" hittat varrandra, och att ni kanske ska byta katter, ingen dum idé när man är intresserad av en annnan ras :)
Hon och jag har ju känt varann i 28 år! och jag bara älskar hennes humor- hon får mig alltid att skratta :) missa inte hennes kostym-halloween inlägg idag, jag höll på att skratta ihjäl mig :-D

Kram på dig!
M

yes sa...

Kul att du tittat in hos mig! Tyvärr kan jag av någon anledning inte se din fågel....men håller helt med dig om det här med trädgårdskonst - det blir lätt lite för mycket! Vilka öppet tider har du i butiken? Kan nog tänkas att det nu kan bli ombytta roller - att jag blir kund hos dig istället för tvärtom :)
kram ylvan

Anne sa...

Nei, kjære vene. Helt greit at du kopierte baderoms bildene. Viste jo bare at du likte dem godt det :-)

Noen bilder er jo bare så fine at men ønsker å se på dem ofte i sin egen blogg også.

Ellers kan jeg trøste deg med at det er et veldig til regnvær i midt- Norge i dag også. Mørkt og surt. Har faktisk aldre følt at jeg har vært vær-syk noengang, men denne høsten har vært helt dritt !!

Men håpe det gjør vi fortsatt...

Madeleine sa...

Det snöade faktiskt lite idag:)

Evelinas hus sa...

Verkar vara något knas för jag ser inte bilden, kanske min dator som strular?!
Jag får titta tillbaka senare och se om jag kan se den.
Vilka jättefina badrumsbilder du visar i tidigare inlägget, så inspirerande.
Kram Caroline

Engsroom sa...

Vilken härlig skulptur jag håller annars med dig att trädgårdkonst lätt kan bli krims krams jag kna tänka mig en rostig liten groda möjligen har spanat in en på Gotland som kankse får flytta hem nästa sommar till min trädgård.
Ella

WhiteVintageDreams sa...

Åh vilken rolig skulptur...spännand och härligt fin.
Trevlig helg!
Kram

Ljuva ro sa...

Verkligen annorlunda och rolig!!! Den kommenteras säker flitigt av era besökare! Kul med kurs!

MiaMaria sa...

Snygg skulptur.

Här är också rått och kallt...

Trevlig fredag!
Miamaria

Anonym sa...

Jag blev ju då..helt SUPERKÄR i din pippi!!! Den vill jag ha!! Nu jäklar blir det folkhögskola för hela slanten för min del *s* här ska meckas skulpturer! Självklart kan du ta bilden,från min sida :-)) Önskar att den fanns i Irländs Varghunds storlek *suckar* Då hade Benton (som han heter) gjort Ystad på Halloween!
Hare

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilken "papekråka" ( sa mitt mellanbarn när han var liten ) du har . Helskön ! Trevlig helg !

NICOLINAS BONING sa...

Han är ju helt underbar!
Det är ¨å kul att kika in här för du visar allt mellan himmel och jord;-)
Kram/Birgitta

Cornelias Corner sa...

Vilken härlig blogg du har! återkommer gärna...

Randi sa...

Vilken härlig fågel! Helt underbar. Den ser nog lite uppkäftig ut - gillar att den sitter just vid entrén. Och att du har gjort den själv är förstås ett stort plus
.
(Jag har också varit på kurs i Skinnskatteberg - det var nog den "lyxigaste" semesterveckan jag har haft. Njöt av att bara vara där, och ägna mig hela dagarna åt det jag själv brinner för utan att få dåligt samvete.)

Stor kram

Älfgärdet sa...

Oj vad vacker din fågel är!!! Är så sugen på att gjuta grejer i betong. (Inte bara fågelbad...). Skulle gärna vilja kunna smida också!

Anonym sa...

Vilket fint fågelhuvud! Du har alltså gjort den själv?! Häftigt!

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...