Fortsätt till huvudinnehåll

Drivbänksglas till salu!

Hej igen
För något år sen så köpte vi en massa drivbänksglas av en gammal handelsträdgård. Jag minns tydligt hur vi höll på i mörkret i Januari och bökade med alla glasen och såg nästan ingenting.
Nu står i de i våran loga i alla fall och vi behöver inte sådär många...min man och jag kan inte låta bli att överdriva när vi ska ha något...allt eller inget liksom.De här drivbänksglasen är i alla fall jättefina och man kan lätt bygga sig ett litet fint växthus av dem. Måtten är 150 x 100 cm och de är kittade och klara. Priset är 300 kr styck.
Det finns ca 150 st drivglas i sämre skick också som behöver renoveras, där får man ta hur många man vill GRATIS. De går inte att skicka så ni måste komma och hälsa på och hämta i så fall. Skriv ett mail eller ring 0224-54726.
Jag hittade en gullig bild på Ella och ankan i datorn. Den här ankan är borta nu men Ella kommer ihåg den för alltid. Ankor har vassa klor på fötterna så det är bäst att hålla den upp-och-ner så den inte rivs.
En bild från Sätra Brunns gamla badhus. Här ligger badborstarna på rad och badankorna vänta på ett dopp. Men de tiderna är förbi...när det fanns patienter som kom i drivor till Brunnen för rehabilitering. Badborstarna ligger kvar i alla fall och väntar på bättre tider för landstingen.
Annmarie

Kommentarer

cecilia sa…
Gud vilken söt bild på Ella!! :)
C De-sign sa…
Nu satte du "myror" i huvudet på mig......vilka fina drivbänksglas...jag har inga drivbänkar...men en stor trädgård... VAD SUGEN JAG BLIR!!!! Tänk om man bara hade tid att göra allt man vill!!!! Trots att jag är så "gammal" så har jag inte riktigt lärt mig att prioritera!!!!! I vilket fall som helst ska jag fundera och drömma lite... Önskar dig en skön första maj!
Kram fr C
agata sa…
Åh! Vilka fina fönster! Synd att du bor så långt bort från Norrland. Men kanske, kanske att vi är på väg söderut snart...
Cissi sa…
Åhh jag vill ha!
Önskar mig ett litet växthus med sådana fönster. De river ett gammalt hus här där jag bor och i det satt det jättefina gamla fönster som jag tänkte fråga om jag fick ta. Men nu är de borta jag hann ej med! Blev jätte ledsen.

Må gott!

/Cissi
Tävlingen är den avgjord????

Härlig bild på barnet och ankan!
Tänk vad gamla fönster är charmiga... nu blir jag inspirerad!!...nä.. nu måste jag verkligen besöka din butik!

Kram,
Karin
Randi sa…
Men vilken söt bild på Ella!
Borststället är helt underbart!
Rena museum-material!
Kram Randi
Så vackra fönster - synd att man bor så långt bort.
Känner igen det där med att gardera sig och köpa mer än man behöver.

Kram Maud
Jättevackra glas, det blir nog inga problem att bli av med dem. Bilden på Ella och ankan är helt underbar, så lycklig jag blev av den! Skojigt med de gula ankorna och badborstarna där nedanför också...

Hoppas du har en skön första maj!

~Josefine
Vilken jätte fin blogg du har mycket fina bilder.
Jag bor inte så långt i från din butik ,kanske tittar in nån gång.
Ha en bra 1 Maj. y.
Anneli sa…
Hej!
Vilka fina glas!!!
Och vilken underbar miljö ni bor i!! -Hade jag bott lite närmare, så hade jag tagit mig till dig - bums!!

Ha en skön helg!!
God morgon
Vilka söta "ank kort". Otroligt fina drivbänksglas, av dem skulle man kunna göra nåt riktigt fint. Mera jobb till mannen vill säga, he he... Nu ska jag in på din webbshop o handla. Ha en skön helg. Pirre
"Infing" sa…
Ella å ankan - det var det gulligast jag sett på länge!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.