Fortsätt till huvudinnehåll

Klätterhortensia

Vi planterade en Klätterhortensia nästan det första vi gjorde när vi flyttade hit. Den har stått och segat ett långt tag men nu har den satt fart och börjat klättra.
Det är säkert inte bra för väggen för den har riktiga gripklor som den hänger sig fast med. Vi bryr oss sällan om såna småsaker, bara det är fint så...Den bildar ett snyggt och grovt grenverk.På väggen har vi en armerings-matta som klätterhjälp, men som sagt, den behövs nog egentligen inte. Det är snyggt med armeringsmattor på röda hus...smälter in bra.Så här vackra blommor får den sen.Så här hade vi tänkt att det skulle bli sen då...:o)
AM

Kommentarer

Åh, det er så vakkert med falurøde hus... Vårt har blitt falurødt på den ene siden, men det er på baksiden av huset så vi ser det jo ikke... Til sommeren blir det forhåpentligvis Falu rödfärj på de tre andre sidene også... Tror vi kjørte noen armeringsjern til soptippen i fjor...hm, det var litt dumt, ser jeg...

Ønsker deg god pinsehelg!
Klem
Så vackert!
Här uppe fungerar bara humle!

Ha en trevlig Pingst!

Kram Maud
Jema Rose sa…
Mina föräldrar har också en klätterhortensia, den är HELT underbar!!!

: )

Kram, Jenny

<3
Randi sa…
Så underbart vackert - men farligt, farligt! Hoppas det fungerar hos er trots allt. Det kanske går på trähus - jag har bara erfarenhet av putsade väggar.
Kram Randi
åh unerbart vacker hortensia.
kramar på dig
malin
Vilken härligt vacker klätterhortensia!

Kram Annica
Katta sa…
Vilken fin nätbutik du startat. Den skiljar sig ur mängden vilket jag uppskattar, fina saker. Armeringsjärn tycker jag kan vara fint till lite av varje.Kram Katta
Hej!
Åh så vackert! Som ett smycke på huset :)
Kram!
Så fint med armeringsjärn snyggt
när den klättrar upp för det.

Du är verkligen snabb att göra nya inlägg det är alltid kul att titta in till dig , mycket inspererande.

Ha en trevlig pingst kram y.
Ullis sa…
Vi har också en klätterhortensia, De som byggt huset har planterat den. Nu täcker den hela väggen och har börjat leta sig runt hörnet till nästa vägg. Vi har fått klippa bort de grenar som försökt att klättra över fönsterna. Vår står i norr och där trivs den väldigt bra. Väggen är inte alls förstörd och vi har inget som den kan klättra på.

Kram Ullis
Så fint med hortensia, det kommer att bli så vackert. Har en Vitjehortensia som blommar rikligt varje år.
Önskar dig en fin dag!
Kram Helene
Tingeltangel sa…
Vad läckert med klätterhortensian. Vi ha en del av fasaden som inte är så estetiskt tilltalande så där skulle man önska sig en jättestor klängväxt... Tack för kommentaren till mig. Jag köpte min Magbag i en av Designtorgets butiker, men den finns även på designonline.se och inreda.com har jag sett.
Hortensia hade jag också velat ha... men jag tror inte det är riktigt rätt klimat för en sådan här. Fast man kan alltid försöka i ett varmare läge i trädgården.

Mycket praktiskt med en armeringsmatta... bra tips får jag säga !

Kram Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.