Fortsätt till huvudinnehåll

Sköna Hem - med "min balkong"

Jag har tagit en prenumeration på Sköna Hem. Den har ju funnits så länge men just nu tycker jag att den är bättre än någonsin. Det fanns en extrautgåva också, Sköna Sommarhem, den kunde jag inte heller motstå.
I Sköna Hem nr 6 så finns det bilder på "blommiga, pastelliga" rum som jag fastnade för, där hade man tagit tillvara en sorts kitsch som han hittar på loppisar för billig penning och gjort det till något extra. Blommiga tavlor på blommiga väggar, läckert!Ljusrosa i kall ton med turcos-blå till. Riktigt fint med den lilla virkade kudden som ser ut att ha hamnat med ett par röda strumpor i tvättmaskinen. Pallen med ljusrosa ben. Golv och tapet helt gudomligt läckert.I Sköna Sommarhem hittade jag dessa fotöljer, snyggaste jag sett på länge. Jag syftar mest på de i förgrunden men den blommiga längst bak är inte dum heller.
Här fick jag ett bra tips! Såga av benen på ett stort och blaffigt bord som man kan hitta på auktion billigt så får jag ett bra vardagsrumsbord, gillar höjden och bredden på det.Så här vill jag ha det, en LITEN balkong med EN kruka med blommor och en balkonglåda med kryddväxter. Utsikt över takåsarna och stadens ljud nedanför, bara att gå ut och handla grönsaker på torget och titta i skyltfönstren på senaste modet. Sen går jag hem till datorn igen och bloggar vidare...:o) Jag längtar till stan just nu...
Annmarie

Kommentarer

therre sa…
Fina bilder, jag gillar såna där personliga hem!
Halloi tjejen.
Visst är Sköna hem mkt bättre nu än vad den var ett tag. Jag har båda tidningarna o jag vet inte hur många ggr jag har läst dem. Längtar du till stan? Jag kan också få längtan till stan, o det kan bli lite drygt... Jag flyttade till Dalarna, till landet, för åtta år sen från Södertälje o man vill gå på asfalt lite då o då. Men det är härligt när man kan variera. Ha en underbar dag. Pirre
Ja det var en härlig balkong! Men när du varit i stan ett tag längtar du nog snart "hem" igen!
Kram
Marie
Vilka härliga bider du visar,jag känner igen känslan att längta till stan när man har en stor trädgård som växer igen och det är så mycket man vill göra men inte hinner,då skulle en balkong med en kruka kännas skönt.
Fast det är allt skön på landet.
Kram ylva.
Designe sa…
Vilka underbara bilder! gillar särskilt tidningen till vänster, sommarhem, som även jag har. Den var super!
Så fina ömma plagg du visar nedan oxå! :)
Visst behöver även jag mina doser av storstaden, är ju född och uppvuxen i Stockholm och saknar ibland storstadspulsen.

Men rackarns vad skönt det är att komma hem till lugnet på landet igen:)

Kram Annica
Kristina sa…
Hej, nä jag längtar inte till stan, jag vill ha lite space runt mig.
Väntar med spänning på att få se blusen du sytt.
kram
Kristina sa…
Hej, nä jag längtar inte till stan, jag vill ha lite space runt mig.
Väntar med spänning på att få se blusen du sytt.
kram
Ullis sa…
Har inte läst sköna hem på länge. Kanske dags att köpa den igen efter alla fina bilder du visar.

Kram Ullis
Linn sa…
Vad du är snäll!
Puh!!Så mange fine bilder det var her da:-))
Klart man lengter til byen og en liten balkong innimellom..Men de fleste av oss må velge..
Kos dag & stoor klem fra Randi

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.