Fortsätt till huvudinnehåll

Hantverk i tovat.

Hej
Jag har en god vän som är "tovnings-mästare". Hon har så himla roliga och fantasifulla ideér. Lille-Mor heter hon och jag måste visa en del av hennes alster som hon har lämnat in i min butik.
Burkar i filt, massor med sömmar, broderat och klippta blommor i filt.Vad ska man ha dem till? Ja, man kan nog komma på den ena ideén efter den andra ellerhur?Ytterkruka, pennställ eller att samla småsaker i.Servetthållare med nyponrosor.
De är ju så naturtrogna .Krullig ullring.Vallmoblommor i tovad ull med en fräck piprensare till skaft.
Evighetsblomma som inte vissnar i första taget.
Vackra...och roliga.
Annmarie

Kommentarer

Så mycket vackert i ull, blommorna ser verkligen naturtrogna ut...och blusen du sytt, så sommarfin!!! Ha en skön Helg!
Lisa sa…
Evighetsblommorna var ju fantastiska!
Så utrolig vakkert dette var. Er så glad i det helt spesiele, og dette berørte hjertet mitt. Underbart!!

Aina
Så otroligt vackra sake hon tovar!

Kram Maud
ljuvligt. älskar tovat!!!
kramar malin
Vilka härliga saker!
Vad duktig hon är!!

Kram Annica
cecilia sa…
Såna blommor vill jag ha :) Vet du, Peter mailade idag och sa att jag får åka till turkiet på en mindre tävling 15-29 juni om jag vill. Shit hoppas jag får ledig nu då, nu blev det nervigt. Kram
Maria sa…
Åhh,så många vackra saker hon gör,tycker väldigt mycket om dom söta burkarna och dom söta tovade små ringarna..för att inte tala om dom vackra vallmoblommorna,så förtjusande!=)

Kram Maria

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.