Fortsätt till huvudinnehåll

Kattutställningar

Har ni varit på kattutställning någon gång? Det är en smått galen tillställning.
Jag har ställt ut mina katter några ggr och det är spännade men ganska jobbigt.
Man får inte åka hem om man åker ut i första bedömningen eftersom det är publik som betalar för att gå in och titta på katterna. Det kan bli en mycket låååång dag.
Jag var på utställning i Söndags och tävlade med Zeke och Myran. Det gick ganska bra men det var för långt att åka till Vadstena. Jag har lovat mig själv att inte anmäla till utställningar så långt bort, men rätt vad det är så sitter man vid datorn och skickar iväg en anmälan i alla fall.
Nakenkatt ( inte min )
Så här ser det ut på utställningen, katterna bor i egna burar och när de skall visas upp får man ta fram sin katt till domaren som sitter vid ett bord.
Här är Myran 6 månader, hon fick BIV och EX1. Det betyder att hon var domarens bästa Maine Coon den dagen. Så vi fick ett par rosetter i skrikiga färger. Jag lovar, det är ingenting för en annan som gillar lantlig inredning att sätta upp på väggen. Men det är kul när man får dem.
Annmarie

Kommentarer

Vet precis hur det är - så less man var på all väntan. Blev bara en utställning för oss.
Hade Cornishrex katter och han bev också ex1 och bäst i sin ålder och ras. En chokldbrun snygging.

Kram Maud
"M" sa…
Å vilken söt kisse...min dotter har en maine coon...stor kisse det..
Liz sa…
Oj vad fin! Mastig haka :) Vår MCO hane har jag igår kväll lagt upp i min blogg.

//Liz
Vilken sötnos, dom är så himla fina..kram P.
Jema Rose sa…
Grattis till priserna! Otroligt fin katt och en av mina favoritraser, jag gillar även Helig Birma, Ragdoll & Norsk Skogskatt!

Kram, Jenny

<3
pudelflicka sa…
Grattis till din underbara katt ! Jag har varit en del på hundutställningar med mina hundar och det är också något speciellt.
Kram Hedvig
Randi sa…
Grattis till rosetterna! Hoppas att Myran fick en riktigt smaskig middag på kvällen. En riktig sötnos är hon - och tänk att det har hon nu fått papper på också!!!
Kram Randi
Visst har jag varit på kattutställning - men bara för att titta på alla dom söta små liven.

Å vilken söt kisse ni har - Myran - och jag får gratulera till rosetterna !

Kram Kram
Ullis sa…
Vilken tur att vi bara har en vanlig huskatt, annars skulle mellansonen tjata ihjäl sig att vi skulle ställa ut vår katt. Han är totalt katt galen. Hela famlijen älskar katter och vår lilla tjej som förresten fyllde 2 i lördags är otroligt bortskämd.

Kram Ullis
Maria Åhrén sa…
Tack min vän för en så trevlig dag med dig och dina läckerbitar till katter.
Kramiz önskar: Maria Åhrén och topzytails katterna
Cissi sa…
Ja kattutställningar är låånga dagar!!!!!!!!!!!
Har själv ställt ut mina huskatter för flera år sedan. Men jag tröttnade. Folk såg ner på en för man kom med en vanlig huskatt.
Men fråga mer än gärna om birman. Nu ska ju min kisse få bäbisar snart så det blir väl tidigast i höst om hon går i löp igen.
Här har det hänt massor sedan jag har varit borta! Härligt att komma in och läsa allt Ni tar er för. Gud vilken söt kisse! Grattis till priserna!
Må gott!

//Cissi
Men vilket vackert hus du har... Å jag som älskar glasverandor. Det har vi tyvärr inte - än - på Solåkra, men jag lobbar ivrigt hos maken.

Så kul att du också hittat till min blogg.
Men vilken liten goding.
Vi har fem katter (lite galet kanske) men vi älskar dom.
Fyra vanliga bondkatter och en
perisier.
Grattis till rosetterna.
Vilken fin tapet du visar i ditt förra inlägg.
Kram y.
Caroline sa…
Jo, jag ställer ut min Cornell då och då, det är riktigt kul att träffa allt kattfolk!

Nu är han dock stoppad i Sverige, så det blir Norge till hösten.

/Caroline, med Norsk Skogkatt
cecilia sa…
Grattis på Linnea-dagen! Vi skulle ju ha träffats idag, typiskt. Hälsa Ella-bella också och ha en skön kväll :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.