Fortsätt till huvudinnehåll

Vegetarisk mat

Jag har börjat äta mycket vegetariskt. Inte för att jag har något emot att äta kött men det är ju så GOTT.Jag fick den här boken av min man för något år sen, och där kan man hitta den ena läckerheten efter den andra. Lite knepigt vad det i början innan jag hade vant mig vid vissa annorlunda ingredienser, men nu har jag hittat en favorit som jag skulle kunna äta varje dag.Spenat med stekt Paneer. Jag älskar spenat (gärna stuvad) och Paneer är en färskost som jag skrivit om förut här på bloggen i detta Inlägg.
Den är proteinrik och supergod! Ris ska det vara till förstås, sen är man mätt och glad.
Jag har sått massor av Spenat i år och jag hoppas kunna frysa ner till vintern.
Jag har scannat receptet här och det bör gå att läsa om du klickar på det, då blir bilden större.
AMKommentarer

pudelflicka sa…
Vilken härlig bok.
Jag äter kött och fisk men mycket grönsaker och frukt. Frukosten är mitt viktigaste måltid och då äter jag en stor skål med olika frukter och blåbär yoghurt.
Kram Hedvig
Tingeltangel sa…
Det låter sunt och vettigt att äta vegetariskt och jag älskar grönsaker. Men att avstå helt från kött och fisk tror jag ändå vore svårt. Jag gillar också spenat så det där receptet ska jag försöka mig på.
Vitt Hemma sa…
Vilken fin och härlig bok! Gillar grönsaker i massor! Men skulle inte klara mig utan kött..

Kram på dig!
Jema Rose sa…
Ser supergott ut, men spenat kan jag inte äta så ofta, för då får jag ont i magen av syran i spenaten...men det är GOTT !

: )

Kram, Jenny

<3
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johanna sa…
Det låter gott!
Jag väljer alltid ekologiskt om det går - men urbudet är skralt och ofta hutlöst dyrt.

Kött hör till favoriten så det kan jag inte avstå från.

Jag har en tävling imorgon eller tisdag - titta in om du är sugen - fast du har ju redan så mycket vackert själv!

Kram Maud

Kram Maud
Mmmm lät spännande! Kanske jag ska våga mig på att testa:)

Kram Annica
Självklart lägger jag till din butik på listan. Alltid roligt med nätshopping...

Kram Annica
åh så gott!!

jag är väldigt förtjust i vegetarisk mat med..

kram anna
Cissi sa…
Det lät ju supergott! Måste provas. Var får man tag i osten? Vanlig affär??

Jag mailar dig då jag gärna vill ha frön av denna söta blomma!

Må gott och tack för alla fina inlägg du gör!

Du har en sådan trevlig sida. Besök varje dag gör jag!

Må gott!

//Cissi
Alla bör nog äta mer vegetariskt om man ska tro den senaste forskningen. Då är det bra med goda recept. Vårt skolkök är toppen på det, barnen känner inte ens att det saknas kött i panpizzan eller i Korv Stroganoffen(vi har alltid minst tre rätter att välja mellan så då slinker lite av varje med från byttorna)

Om jag gör mig till och gör inbakade auberginer eller paprikor, så säger han oftast:
"Det här var jättegott. Undrar om det inte skulle göra sig med en bit bacon eller köttförs"!

Humpf!

;-)

Kram Bea
Lilla Blanka sa…
Boken verkar bra, gillar också vegetarisk mat. Känner att man mår bra av mycket grönskaker, fast jag vill gärna ha nåt annat till. Älskar lax och kyckling tex.

I år har man fått vara lite envis med vissa frön. Jag och några kollegor köpte frön från ett ställe med lite ovanliga frön. Ingen av mina kollegor fick sina frön att gro. Jag blev väldigt envis när jag hörde det och tror minsann att jag tjatade upp mina frön *hihi* . Nä, men ärligt talat så kan man driva upp från med lite bättre resultat om man är noga med ett bra microklimat (har många glasklockor te x när vissa trilskna frön skall gro)

Synd att du bor så långt ifårn mig annars kunde du fått både gurka o tomat, jag har fler plantor än jag behöver.

Kram
Mia
Jag gillar också spenat men äter det alldeles för sällan ,härlig bok.
Visst lägger jag gärna till dig alltid roligt med shopping,passade även på att vara med i din tävling ,
vilka underbara saxar.
Kram ylva.
Levasomjag sa…
Åh, vilken smarrig bok. Kanske kan va nåt
hoppas att din helg har varit bra
kramar Malin
C De-sign sa…
Jag blir så inspirerad av dina inlägg...ska i veckan göra paneer... äter annars en del tofu men det är ju roligt att variera sig! Lycka till nu med kosten och jag hoppas och tror att det kommer att hjälpa hälsan "på traven" så du blir pigg igen!! Kosten är ju allt! Jag brukar dricka en del ingefärste med lime och honung ( gör det på färsk ingefära) det brukar "pigga" upp mig när det känns lite "risigt"!!! Men en kur skulle jag nog också behöva..... Kokboken ser underbar ut!
En fin vecka önskar jag dig!
Kram fr C

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.