Fortsätt till huvudinnehåll

SALLAD och Trädgårdsland.

Vi har gjort ett nytt trädgårdsland i helgen. Vi har ju som sagt höns som spatserar fritt ute på gården så det var helt nödvändigt att inhägna det nya landet. Inget skrytbygge kanske men det funkar och det är så bra att det ligger i anslutning till växthuset för där håller jag på och vattnar och donar hela tiden och då blir det vatten till grönsakerna också.

Nu har vi sått Märgärtor - låga, till Mats och Ella som älskar att äta dem direkt på plats som godis (viktigt att lägga på odlingsväv, annars snor vildfåglarna dem just när de grott). Sen har jag satt Bondbönor, som är matiga och goda i grönsakssoppan, man kan även göra smörgåspålägg av den. Mixa bönor och olivolja och örstsalt ev. vitlök till en en slät massa. Nyttigt direkt på mackan. Sen har jag sått Spenat som jag lätt kan äta varje dag för det är så gott. Man ska ju så den tidigt eftersom den går i blom fort när dagarna blir långa. Jag är lite sen så jag ska så Mangold också, inte lika god men lite mer lättodlad. Sen kommer Persiljan som är ett måste i nästan alla rätter. Jag tänker låta olika Bönor klättra på hönstätet samt Sockerärter i ett hörn ska det bli Gul Squasch. Jag SKA verkligen skärpa mig och skörda grönsakerna i tid innan de blivit för träiga och tråkiga detta år. Sen ska jag NJUTA i vinter av mina egna grönsaker som SMAKAR. Inga rotgrönskaer i det här landet i år för det är lite väl mycket gödslat.Jag har blivit galen i SALLAD. Jag kan äta 2 huvuden Isbegssallad/dag utan problem. Men då ska de ligga i rumstemperatur och få lite smak först. Sen skär jag stora klyftor av huvudena och äter rakt av bara, utan dressing eller annat tillbehör. GOTT! Tyvärr så innehåller inte Isbergssallad någon näring alls så man får ju lov att äta något mer också, men som snacks och mellanmål är det perfekt.
AM

Kommentarer

cecilia sa…
Ja hoppas hoppas! Jaså det går bättre med smycken nu, vad bra :) Jag kommer nog inte starta upp förens i höst tror jag, fast man kan ju börja lite smått nu. Kram
Ahhhh...det ser så himla HÄRLIGT ut med hönsen som spatserar runt...dom är ju så fina. Värper de lite överallt eller går de in i reden och lägger äggen? Kram P.
Å så fint det blir med ett nytt trädgårdsland hemma hos er. Och så mycket godsaker du ska odla där... jätte bra !

Här hos mig är det inte aktuellt att tänka på att odla ännu... får vänta ett par veckor till för det ligger fortfarande snö i mina odlingslådor i Skärgården.

Vilken tur att det är sallad du har fått ordentlig smak för, så det inte är några riktiga onyttigheter (även om det också kan vara gott ibland...)

Ha en fortsatt trevlig dag !

Kram Kram
pudelflicka sa…
Ja det ser så härligt ut med dom vackra hönsen. Du är duktig som odlar så mycket !
Kram Hedvig
Vad härligt att odla så mycket, det gäller att hinna med, vad du är duktig.
Själv blir det bara lite jordgubbar och gräslök och det klarar sig ju nästan själv.
Kram y.
Halloi
Visst är det kul o odla olika sallader. Jag odlar olika sorter för färgernas skull, sen har inte jag en aning om, hur dem smakar. Det blir alltid en överraskning. Ha en bra kväll. Pirre
Lisa sa…
Tänk om jag kunde tycka sallad var så gott! Jag menar, visst är det gott men inte så gott att jag njuter av bara sallad så där. TYVÄRR så är jag HELT GALEN i ostbågar - jag vet... Det är ju så onyttigt. Men jag varken röker eller dricker kaffe - lite dåliga sidor får man väl ha!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.