Fortsätt till huvudinnehåll

Trädgårdsbilder

Godagens!
Våran trädgård den är verkligen inte en exemplarisk välvårdad arena att visa upp. Men kan man med kameran välja vad man vill visa så kan det se riktigt fint ut här.
I år blommar vårat Säfstaholm-äppelträd som det aldrig gjort förr. Helt otroligt vackert. Just nu i skrivande stund så är det ganska kyligt ute så det kan tänkas bli dålig med pollinering. Tänk dig att vara ett bi och mötas av ett sånt här hav av nektarstinna äppelblommor, det måste ju vara som att komma till himmelriket på nåt vis.Vi har några bestånd med Spansk körvel. Det är en underskattad växt som man kan använda i efterrrätter för att kunna minska på sockret. Till en paj med rabarber så tar man ett par nävar med friska blad från växten och smular ner i pajen och sen kan du ta mindre socker. De gröna fröställningarna smakar gott lakrits och de kan man äta som godis. Tids nog blir fröna bruna och då kan man även använda dem som brännvinskrydda. Tänk på att så fröna redan på hösten annars gror det inte.
Förgätmigej...finns det något mer romantiskt? Jag drömmer om att min gräsmatta ska vara full med förgätmigej en dag, men då får man inte klippa den så mycket. Just därför tror jag att min dröm kommer att gå i uppfyllelse en dag eftersom gräsmattan sällan blir klippt hos oss. :o)
AM

Kommentarer

Hei!
Jeg syns hagen din ser trivelig ut! Og litt langt gress gir bare sjarm! Kjøpte meg en gammel manuell gressklipper på loppis en gang, har planer om å kun benytte den i hagen vår (når det blir en hage en vakker dag...), syns motordrevne gressklippere bråker noe alldeles forferdelig. Og langt gress vil jeg også ha litt av, det gir en gammeldags sjarm!

Kjøpte Lantliv i går... Hjemmet til Annika Lindskog, som du viste bilder fra på bloggen, er så fantastisk!!! Slik vil jeg bo! Skulle gjerne sett maaaange fler bilder fra hjemmet hennes. Drømmer meg helt bort i bildene derfra.

Klem
Åå det är så härligt med blommande äppelträd.
Så fina bilder du visade i ditt förra inlägg man blir så inspererad.
Kram ylva.
Cissi sa…
Ja det är härligt att beskåda sin trädgård så här års! Allt sätter fart och fjärilar och bin flyger omkring!

Må gott!

//Cissi
Designe sa…
Vilka underbara bilder från din trädgård! Finns det nåt finare än växtlighet mot ett falurött hus?! Jag har fått upp lite förgätmigej i min rabatt nu oxå..väldigt tidigt för att vara hos mig! :)
pudelflicka sa…
Vilken underbar trädgård du har !
Ja det är en härlig tid vi har just nu när allt står i full blomster prakt.
Kram från Hedvig
Magny sa…
så romantisk, hvilket stort barndomsminne dette gir... har også spansk kjørvel.. klem og takk for titten!
Ullis sa…
Härliga bilder. Äppelträdet var helt sagolikt.

Kram Ullis
Graadskan sa…
Gillar också färgätmigej jättemycket. Har satt vita i krukorna utanför entrén, men blå är egentligen "rätt" färg på just den blomman...
Vilken fin blogg du har och vilken butik sedan! Hittade massor jag vill köpa av dig, men familjen åker på semester om två veckor, så jag sparar pengarna till resan.
Men jag LÄR återkomma till butiken i sommar!
Kram Camilla
Elin sa…
Det är imorgon/fredag jag tänkt ta "vägen förbi" din butik, som det ser ut nu så slutar vi kl 14 och då hinner jag, men byggbrancshen och tider...

Vilka härliga bilder.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.