Fortsätt till huvudinnehåll

Sy kläder - Ewa i Walla

Jag har ett tyglager ute i uthuset. Jag har en gång i tiden haft en tygaffär och ränderna går visst aldrig ur...Jag kan inte låta bli att samla på mig tyger.1. Ett lite stadigare - snyggt skrynkel.
2. Ett lite tunnare - blöjtyg faktiskt, supermjukt.
3. Ett kraftigare - med massor av stretch så man kan ha det till muddar eller resår någonstans. Jag tänker sy Ewa i Walla-kläder av dem (något liknande i alla fall).
Ewa i Walla är min favorit-designer här i Sverige. Hon är helt galen, inte rädd för att göra det mest förbjudna på kläderna, men passform och look är klockren och vacker.
Något i den här stilen borde man kunna få till av de där tygerna, tillsammans med mina gamla spetsar så blir det nog bra, hoppas jag får ork snart. Den här Pollen-attacken är urjobbig i år för mig. Jag orkar sitta inne och blogga i alla fall.
AM

Kommentarer

therre sa…
Åh, vilka härliga kläder!
Tenk så flink du er som klarer å sy dine egne klær! Mormor var sydame, mens jeg klarer ikke å sy opp gardiner engang...

Føler med deg mht allergien, det vet jeg hvordan er. Fikk konstatert allergi mot bjørkepollen da jeg var sju år og mai har vært et mareritt i alle år. I fjor fikk jeg kortisonsprøyte av legen min, har fått det samme i år, og endelig har året mitt fått tolv måneder også! Det er så herlig, nå kan jeg være ute når våren er som vakrest :-)

Klem
pudelflicka sa…
Det är häftigt att du syr dina kläder. Skulle önska jag kunde det också.
Ja det är jobbigt när djuren är sjuka men nu mår hon bra.
Hoppas det går bra på utställningen.
Kram Hedvig
Lova sa…
Så tråkigt att du mår dåligt. Men det är en begränsad period, trots allt. Hoppas att det går över snart. Kram Lova
Hm... har du aldrig sett Leila´s mat och bakprogram... Ja då har du missat något riktigt bra. Du kan titta nästa onsdag klockan 21.00 på tv4+. Bakinspirationen infaller sig direkt när man ser dessa fantastiska program.

Vad roligt att du har haft en tygaffär... det är något som jag själv också hade velat ha en gång i tiden faktiskt.

Hur som helst är dessa tyger du visar helt underbart vackra. Just den sorten av tyger är ju så fina och man får ju så mycket ideér när man ser dom fina bilderna på kläder som du visade från Ewa i Walla. Jätte fina är dom !

Ja det är bara att sätta dig vid symaskinen och sy... kanske redan under helgen ?! Till och med jag blev inspirerad nu... men jag har inget tyg :(

Så jag får istället gå ut och njuta av solen... jag har ju tur nog ingen känning av pollen som det du har. Stackare !

Ha en trevlig fredag !

Kram Kram
Vilken fin kjol, den skulle man ha till midsommar. Ang. Blamdaren så förstår jag att du inte hittade på sidan, den är lite rörig. Men den kostade 1495+frakt120kr. Man får en bottenventil med men det är en pop-up ventil du vet som man har i handfat.Så den får man ha till nåt annat;o) Jag sökte på Collana när jag hittade den. http://www.dinvvsbutik.se/collana-koktvattstallsblandare-bottenventil-p-9908401.html Denna länk funkar nog. Ha en underbar dag i det fina vädret, det ska jag ha. Kram P.
Jema Rose sa…
Underbara tyger : )

Kram & trevlig helg!

/ Jenny

<3
EVA AGNES sa…
TACK!! Kära AM. Du har skickat mig en tallrik och jag blev så gald att jag spritter.
Kolla in på min blogg.
Sedan måste jag säga att Eva i Walla är även min favorit. Det finns ingen som gör så underbara kjolar som hon.
Lycka till med tygerna.
Kramar och skön pingst.
Eva Agnes
Madeleine sa…
Jag har också världens jobbigaste allergi nu:( Aaa magsjuk va ja ja... FYYYY!!!!!!!! Men Rickard klarade sig:) Ja nu har ja blivit moster, hon är alldelens för underbar:)
Linn sa…
Bilderna är fantastiska! (kläderna såg inte dumma ut de heller)
eva i walla är ocksoå en av mina favoriter.
kram på dig och trevlig helg
C De-sign sa…
Så många fina inlägg!!!!! Jag tycker också de kläderna är fina...vilka skatter du har...alla tyger..(jag ler lite..jag har också en tendens att samla på mig...) Hoppas att du får lust att sy lite och att vi får se resultatet!!!! TACK för lite odlingstips! Jag har satt en del med bönorna ska jag sätta för att prova ditt påläggstips!!! Ha en skön helg! Kramar fr C
hej
Vilka kläder! o vilka tyger! Jag gillar o sy själv men kläder har jag aldrig gett mig in på. Pirre
Lotta sa…
Vilka fina tyger! Blir nog fina kläder av dem! Det är härligt att sy kläder.. Visserligen gör jag inte det så ofta (och då nästan alltid till någon annan) och inte är jag så bra på det heller! Men lyckas man så är lyckan stor!

Kram, Lotta
Milly sa…
Jag gillar också Ewa i Walla. Hon bor faktiskt här i Söderhamn där jag bor.
Hon är den duktig keramiker också men vet inte om hon håller på med det nu för tiden.
jag skulle gärna vilja ha tag på såna tyger var kan man hitta Piere som säljer dom tygerna nån stans? är ju så svårt att hitta mysiga klädestyger här på vichan.
ha en bra dag från ett kallt och snöigt Hälsingland.
Milly sa…
Jag gillar också Ewa i Walla. Hon bor faktiskt här i Söderhamn där jag bor.
Hon är den duktig keramiker också men vet inte om hon håller på med det nu för tiden.
jag skulle gärna vilja ha tag på såna tyger var kan man hitta Piere som säljer dom tygerna nån stans? är ju så svårt att hitta mysiga klädestyger här på vichan.
ha en bra dag från ett kallt och snöigt Hälsingland.
Milly sa…
Jag gillar också Ewa i Walla. Hon bor faktiskt här i Söderhamn där jag bor.
Hon är den duktig keramiker också men vet inte om hon håller på med det nu för tiden.
jag skulle gärna vilja ha tag på såna tyger var kan man hitta Piere som säljer dom tygerna nån stans? är ju så svårt att hitta mysiga klädestyger här på vichan.
ha en bra dag från ett kallt och snöigt Hälsingland.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.