Fortsätt till huvudinnehåll

Har du upptäckt Åter?

Jag säjer en tidning i min butik som heter Åter. Det är inte för att tjäna pengar utan för att den är så speciell. Här samlar en kille som heter Petter Bergström en mängd bra tips för den som vill bli självförsörjande och leva ett gott liv på landet. Nu har ett nytt nummer kommit ut.
Man får lära sig hur man gör ett riktigt trä-tak.
Hur man gör eget vin.
Hur man fläter korgar och hur man väljer material och förbereder det.

Jag förundras för varje nummer som kommer ut hur Petter kan hitta material till tidning efter tidning, det finns alltid en massa roliga saker att läsa som man inte hade en aning om. Gammal bortglömd kunskap...
I det här numret får man även lära sig om: Att ha duvor, Liar och lieslåtter, att börja med får, göra en skedhäck, bättre kötthantering samt att köra i skogen med häst mm.
Inte precis vad vi vanligt folk håller på med, men det är roligt för de som kommer till tals här är verkligen entusiaster!
Vill du ha ett nummer av Åter så skicka 7 frimärken ( vanligt porto ) i brev+ namn och adress så skickar jag en tidning.
Annmarie Wikman
Lövåsen 142
73395 SALA

Ha det så bra!

Kommentarer

C De-sign sa…
Verkligen beundransvärt att ge ut en sådan tidsskrift!!! Värdefullt också med en massa kunskap som sprids! Det finns så mycket att lära sig.... de tovade konstverken var ovanliga och roliga!!! Kram fr C
Høres ut som et spennende tidsskrift! Hadde riktig vært noe for meg da jeg var ung og idealistisk og drømte om et liv i ensomhet langt av lei der jeg skulle være selvbergende... Hipp hurra for alle idealister og alle som tør å gå mot strømmen!!!!!

klem
Designe sa…
Vilken mysig tidning!..och en sån fin blus du har sytt! Underbar!...var den lätt att sy säger du?..ser svårt ut för mig :)
Såg att du skrivit hos mig att du har svårt att bli av med gamla tyger...även lakan?
fr. en spekulant! :)
Maria sa…
Vilken fin tidskrift,kul att få lära sig om gamla"bortglömda"kunskaper,som dom gjorde förr.=)Verkar vara intressant och så fint med alla tips som bara de gamla vet om och som inte många unga vet om i dagens samhälle..tänker på ibland på den tiden då det inte fanns varken tv eller andra"nymodigheter"
tror att människor hade bättre sammanhållning då och gick och hälsade på varandra mera..

Kram Maria

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.