Fortsätt till huvudinnehåll

Sätra Brunn just nu.

Här ligger vår dotter Ella i vitsippsbadet. På Brunnen just nu är det vitsippornas tid. Hela området är översållat med vitsippor och man blir helt lycklig av att vandra omkring här.Ella är lik sin storasyster Lova, hon älskar att plocka blommor och ta in i små fina buketter. Det är förstås en njutning att bara plocka när det äntligen finns.Äger ni en kyrka? Det gör jag, en 20-del av den är min i alla fall. Här är min kyrka på Brunnen, här gifter sig en massa brudpar varje år. Förra året gifte sig Gry Forsell här. Då var det drag må ni tro...jag jobbade som servitris på frukosten dagen efter, och kollade in kändisar. (fast de var lite spaka sådär dagen efter...)
Här är brudallén som leder till brudkällan lite längre bort. Till vänster (syns inte i bild) ligger min butik. Vitsippor......Går man sen vidare en bit upp på ett litet berg kommer man till ögonkällan, där pressas vattnet upp på berget och det finns alltid en liten vattenspegel här. I botten ligger massor av mynt som människor kastat i och önskat sig något. Den är ganska djup faktiskt.
Ser det ut att vara folktomt på Brunnen? Så här kan det se ut en onsdagkväll när det är pub-kväll på Brunnsgården. Fri entré och massor av folk som äter och lyssnar på musik från den lilla scenen.
Annmarie

Kommentarer

Vilket otroligt vackert ställe - jag äger en 61 del av lite skog i tornedalen - delar den med Ericssons uppfinnare. Hihi!
Inte alls lika vackert och värdefullt.

Kram Maud
Jema Rose sa…
Oj, vilket ställe! Och att vara delägare i en kyrka...wow!!!

Härlig bild på dottern & vitsipporna!

: )

Kram, Jenny

<3
EVA AGNES sa…
Vilket härligt ställer-du bebor. Med egen kyrka och allt.
Helt fantastiskt.
Och så måste jag ju bara tacka för att du vill ge mig en blå tallrik. Klart att jag har plats.
Vill du att jag ska maila dig min adress.
Det var det gulligaste jag har varit med om.
Stora kramar till dig
Eva Agnes
Lova sa…
Så glad jag blir :) STOR KRAM!
Men oj vad vackra bilder. Det finns så många underbara ställen i Sverige som man inte känner till.
Ser ju ut att vara ett ställe där det både kan vara fart och fläkt och lugn och ro. Vitsippor är ju så vackert!!!

Kram Annica
Nettan sa…
Ser ut att vara rena " Drömmstället " ju & vad vackert med alla dessa vitsippor =0)
Ha det gott..
Kram Nettan
Vilka fantastiskt vackra bilder, det verkar vara en sagolik plats! Drömmer mig bort...
Hej igen! Kul att höra att du tycker kattskrället vårt är fin :) Han har lite ovanlig päls. Den yttre delen av stråna är grå medan den inre är vit... Vi vet att mamman var en vanlig svart huskatt men pappan verkar ha varit någon typ av raskatt...

Lycka till på utställningen

Kram Annica
Lisa sa…
Hejsan Annmarie!

Jag säger det igen. Vilket otroligt trevlig blogg du har. Välskriven, intressant, inspirerande. Och så påminner den mycket om vårt ställe. Det hjälper! Min absoluta favvisblogg!

Lisa
Smycka dig sa…
hej...jasså en fd Luleå bo är gift där ...ganska kul att veta;D

Jag kan tipsa om House doctor, Madam Stoltz och Madley fler vet jag inte som har bokstäver det finns det säkert;D

Ha det bäst vi har 23 grader i solen nu i kväll ska på promenad och njuta...

Kram
Lotta
Vilka underbara bilder. Kram:-)
Ullis sa…
Härliga bilder från Sätra Brunn. Det är så härligt där. Har inte varit där på ca 10 år men känner att jag måste dit nästa gång jag kommer till Sala. Har suttit och gluttat i din webbutik och blir sugen på massor. Ska nog skicka in mina föräldrar med en lista nästa gång mamma ska på sjukgymnastik, så behöver du inte skicka. Undrar bara vad jag ska välja.

Underbara vitsippor!

Kram Ullis
God kväll
Underbara naturbilder....o kyrka "wow". Tyvärr äger vi ingen kyrka,det hade väl varit nåt... men skog o åkrar o sju hus/uthus som måste underhållas. Det går åt en hel del falu rödfärg :).Ha det. Pirre
Underbara bilder , vilket ställe du bor på din Lyckans ost :-)
Ja det är ju för läckert nu med alla vitsippor , och den skira knoppande grönskan !
Kram/Lotta
Underbar bild på dottern i vitsippehavet
kramar Mali
Så himla fint..kram P.
Hej!
Tack för hälsningen på min blogg! Åhh vad jag skulle vilja besöka din butik och vilket vackert ställe du bor på.
Önskar dig en fin söndag! Kram Helene

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.